مدرس، معلم و استاد تدریس خصوصی ریاضی و ریاضیات دبیرستان، ابتدایی، کنکور و دانشگاه

در این وبلاگ مطالبی در زمینه مدرس، معلم و استاد تدریس خصوصی ریاضی و ریاضیات دبیرستان، ابتدایی، کنکور و دانشگاه ارائه می گردد. سایتهای تدریس خصوصی و آموزش ریاضی هم در این وبلاگ معرفی خواهد شد.

مدرس، معلم و استاد تدریس خصوصی ریاضی و ریاضیات دبیرستان، ابتدایی، کنکور و دانشگاه

در این وبلاگ مطالبی در زمینه مدرس، معلم و استاد تدریس خصوصی ریاضی و ریاضیات دبیرستان، ابتدایی، کنکور و دانشگاه ارائه می گردد. سایتهای تدریس خصوصی و آموزش ریاضی هم در این وبلاگ معرفی خواهد شد.

بهترین راهکارها و عوامل موثر بر موفقیت در تدریس ریاضی و کسب درآمد بالا

بهترین راهکارها و عوامل موثر بر موفقیت در تدریس ریاضی و کسب درآمد بالا از آن در این بخش مورد بررسی قرار می گیرد. لازم نیست مطالبی که ارائه می کنید خیلی سطح بالا و بسیار علمی باشد. شما باید به زبان ساده و به نحوی که متقاضی تدریس و کلاس شما درس را یاد بگیرد، آموزش دهید. ممکن است حین تدریس ریاضی دانشگاهی متوجه شوید که مثلا دانشجوی شما در فلان مبحث ریاضی دبیرستان اشکالی دارد. در این حالت به صورت خلاصه آن بحث را برایش توضیح دهید. خلاصه اینکه شما نباید انتظار داشته باشید که شاگرد شما همه ی مطالب سالهای قبل را بلد باشد. اگر اینطور بود که اصلا کلاس خصوصی ریاضی لازم نداشت.

مطلب دیگر اینکه، باید مسائل را از بالا ببینید. اگر خودتان بر مطلب و درس تدریسی تسلط داشته باشید، به راحتی می توانید در نحوه ارائه و بیان درس به نحوی عمل کنید که شاگرد شما آن را خوب متوجه شود. ممکن است یک مبحث واحد از درس ریاضی را برای چند نفر مختلف با چند روش متفاوت توضیح دهید. 

برای موفیت در تدریس ریاضی دبیرستان و دانشگاه، یکی از مهمترین عوامل هم تسلط بر بحث است. پس اگر بر درس تسلط ندارید، قبل از جلسات تدریس مطالعه را فراموش نکنید. 

در کلاس تدریس ریاضی هم درس را ارائه بدهید و هم تمرین حل کنید. هر مبحثی را که تدریس کردید تمرین یا مثالی از آن حل کنید. معمولا حین حل سوال مباحث بهتر یاد گرفته می شوند. هر از چند گاهی از شاگردتان بخواهید که خودش تمرین را حل کند. بین جلسات تدریس هم تمرین بدهید و حل آن را برای جلسات بعد بخواهید. همانطور که می دانید ریاضی درسی است که فقط با حل تمرین و مسئله می توان بر آن مسلط شد.
حین تدریس ریاضی شاید یک روند خوب این باشد که ابتدا متن درس را ارائه دهید و مرحله به مرحله تمرین حل کنید. هر فرمول جدیدی که گفته شد از ان تمرین و مثال حل کنید. سوال بپرسید و ببینید که شاگردتان مباحث قبلی را که برای یاد گرفتن مبحث فعلی لازم می باشد بلد است. اگر بلد نیست، گریزی به آن مباحث هم بزنید. در نهایت شاگرد شما باید نتیجه بگیرد و شما باید تشخیص دهید که اشکال کار کجاست.
راه حلهای مختلف حل مسائل را بگوئید: اگر ریاضی و فیزیک را مفهومی تدریس کنید و فهمیدن و درک سوالات را به شاگردانتان یاد دهید، ممکن است خود شاگردانتان برای حل یک مسئله راه حلهای مختلفی را ارائه دهند. مثلا در درس فیزیک در بحث حرکت پرتابی یک سوال مشخص را ممکن است بتوان از چند راه حل کرد. اگر کسی سوال را خوب فهمیده باشد راه حلهای مختلفی هم به ذهنش می رسد. در کلاسهای تدریس فیزیک شاگردانتان را محدود به یک فرمول و راه حل خاص نکنید. اگر کاری کنید که درس را خوب درک کنند، خودشان راه حل ارائه می دهند. مسلما اول کار باید به انها کمک کنید. ولی حین تدریس به آنها یادآوری کنید که ذهنشان را به کار بیندازند و در جستجوی راه حلهای ساده تر و بهتری برای حل سوالات باشند.
میزان یادگیری شاگردهایتان را ارزیابی کنید. به شاگردانتان تمرین و مسئله بدهید و حل تمرینها را از آنها بخواهید. اگر کلاس تدریس خصوصی دارید هر از چند گاهی در جلسه تدریس تمرینی را به خود شاگردتان بدهید تا حل کند. ببینید که کلا چقدر یاد گرفته است. آیا مطالبی را که ارائه کرده اید می تواند حین حل تمرین و مسئله استفاده کند؟
حتی المکان کلاسهای تدریس را در اوقاتی برگزار نمائید که هم خودتان و هم شاگردتان خسته نباشید. روزهایی که شاگرد شما در مدرسه یا دانشگاه کلاسهای زیادی داشته است زمان مناسبی برای برگزاری کلاسهای تدریس خصوصی نیست.
همیشه سعی کنید اولین جلسه ای که برای هر کدام از شاگرهایتان برگزار می کنید بهترین جلسه تدریس ریاضی شما باشد. چون به این ترتیب هم کلاسها ادامه پیدا می کند و هم شاگرد شما دید خوبی نسبت به شما پیدا کرده و ممکن است شما را به دیگران معرفی کند. دقت کنید در کار تدریس خصوصی اگر می خواهید موفق باشید باید کیفیت را حفظ کنید.
در کلاس درس و کلاس تدریس ریاضی مطالب را با بیان قابل فهم و روان توضیح دهید. از به کار بردن کلمات سنگین و عجیب غریب خودداری نمائید. مطلب را از بالا ببینید. سعی کنید اشکال شاگردتان را تشخیص دهید و آن مشکل را حل کنید. هر کدام از شاگردهای شما ممکن است مشکل درسی مربوط به خودش را داشته باشد. تشخیص این مشکل و این کلاس تدریس ریاضی را به چه سمتی ببرید با شما است.
در کلاس تدریس ریاضی هم تمرین حل کنید و هم درس بدهید. همانطور که گفته شد برای اینکه کلاس مفید و متنوعی داشته باشید فقط درس ندهید. بلکه تمرین حل کنید و بعضا از شاگردتان بخواهید که خودش یکی از تمرینات ریاضی را حل کند. یا مبحثی را خودش توضیح دهد.
قبل از حضور در کلاسهای تدریس ریاضی آمادگی لازم را در خودتان ایجاد کنید. تسلط بر درس بسیار مهم است. اگر بر درس ریاضی مسلط باشید حتی نحوه بیان شما متفاوت خواهد شد. اگر بر درس مسلط باشید خودتان مطالب را از بالا می بینید و روانتر تدریس خواهید کرد.
هم برای درس ریاضی و هم فیزیک حتی در حد یک سوال هم که شده به شاگردتان تمرین بدهید تا برای جلسه بعد حل کند و با جدیت از او نتیجه را بخواهید. حتی برایش نمره هم در نظر بگیرید. به این ترتیب در فاصله زمانی هر دو جلسه، شاگرد شما مباحث جلسه قبل را مرور نموده و یاد خواهد گرفت.
جزوه خود شاگردتان را ملاک کلاسهای تدریس خصوصی ریاضی قرار دهید: اگر در زمینه تدریس خصوصی ریاضی فعالیت دارید، سعی کنید ملاک کلاس را جزوه درسی خود دانش آموز یا دانشجو قرار دهید. حل تمرینات و مثالهای اضافه تر اشکالی ندارد. ئلی در نهایت چون امتحان از جزوه کلاسی گرفته می شود شما هم باید سعی کنید جزوه مزبور را تدریس کنید و به صورت سلیقه ای و یا از روی جزوه خودتان تدریس نکنید.
دروسی را تدریس کنید که به آن علاقه دارید. درسهایی را تدریس کنید که خودتان هم از تدریس انها لذت می برید. به عنوان مثال اگر به تدریس ریاضی علاقه دارید، کلاسهایی را قبول کنید که در زمینه آموزش ریاضی باشد. اگر خودتان به دروس تدریسی علاقه داشته باشید در تدریس و آموزش انها موفق تر هم عمل خواهید کرد.

کلاسهای تدریس خصوصی ریاضی یا هر درس دیگری را در طول ترم برگزار کنید و در ایام امتحانات این جلسات را به صورت رفع اشکالی و برای حل تمرین و سوال بیشتر داشته باشید. اگر می خواهید کلاس خصوصی داشته باشید هر چه زودتر اقدام کنید.
در کلاس تدریس ریاضی هم تمرین حل کنید و هم درس بدهید. همانطور که گفته شد برای اینکه کلاس مفید و متنوعی داشته باشید فقط درس ندهید. بلکه تمرین حل کنید و بعضا از شاگردتان بخواهید که خودش یکی از تمرینات ریاضی را حل کند. یا مبحثی را خودش توضیح دهد.
با پرسیدن سوال از هر کدام از شاگردهایتان میزان معلومات او در ریاضی را بسنجید و به تناسب ان درس دهید. همانطور که در مطلب قبل گفته شد، باید به تناسب وضعیت تحصیلی شاگردانتان تدریس کنید. شاید یکی از شاگردان شما در بحثهای پایه ای ریاضی اشکال دارد. باید با پرسیدن سوال میزان معلومات شاگردانتان را تشخیص داده و ضعفهای آنها را برطرف کنید. در کلاس تدریس ریاضی هم درس را ارائه بدهید و هم تمرین حل کنید. هر مبحثی را که تدریس کردید تمرین یا مثالی از آن حل کنید. معمولا حین حل سوال مباحث بهتر یاد گرفته می شوند. هر از چند گاهی از شاگردتان بخواهید که خودش تمرین را حل کند. بین جلسات تدریس هم تمرین بدهید و حل آن را برای جلسات بعد بخواهید. همانطور که می دانید ریاضی درسی است که فقط با حل تمرین و مسئله می توان بر آن مسلط شد.



iranmodares


هر سوال ریاضی را که حل می کنید کمی به آن فکر کنید و راه حلی ارائه دهید بعد جوابش را ببینید. اگر جوابی که خودتان در ابتدای کار ارائه کرده اید غلط و اشتباه هم باشد ایرادی ندارد. در عوض مغزتان و ذهن ریاضی خودتان را پرورش داده اید. همینکه به حل سوال فکر می کنید و راه حلی ارائه می دهید، اگر راه حلتان هم درست نباشد، ذهنتان بیشتر و بهتر آمادگی پذیرش جواب درست را پیدا می کند. دانلود موارد زیر هم می تواند به یادگیری بهتر ریاضی کمک کند.

تدریس خصوصی ریاضی به صورت تقویتی: در ایام تابستان می توانید برای شاگردهای قبلی خودتان کلاسهای تدریس خصوصی ریاضی را به صورت تقویتی برگزار کنید. بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان در درس ریاضی اشکال دارند و اگر به آنها پیشنهاد بدهید که در ایام تابستان هفته ای یک یا دو جلسه کلاس ریاضی برای آنها برگزار کنید و پایه ریاضی آنها را تقویت کنید از این پیشنهاد استقبال می کنند. می توانید با شاگرد خودتان درس ریاضی سال بعد را شروع کنید تا در ترم بعد در اموزش و یادگیری آن موفقتر باشد.
برای هر دانشجو و دانش آموز جدیدی که دارید، بررسی کنید که اشکال اساسی او چه چیزی است. آیا در بحث های مربوط به مقاطع قبلی اشکال دارد و یا اشکال او تنها به مقطع حاضر بر می گردد. این مطلب را با پرسش سوال حین تدریس می توان تشخیص داد. اگر شاگرد شما در ریاضیات مقطعهای قبلی اشکال دارد می توان در یک جلسه اختصاصی به ان پرداخت و یا در بین مباحث جدید و مباحث ریاضی مقطع فعلی او می توان کم کم اشکالات قبلی را هم پوشش داد. برای موفقیت در تدریس ریاضی و کسب درآمد بالا از آموزش ریاضی کیفیت کلاسهای تدریس خصوصی خودتان را بالا نگه دارید و بر درس ریاضی کاملا مسلط باشید. قبل از جلسات تدریس ریاضی سعی کنید که خودتان حتما بر مطلب مسلط باشید. اگر به جای بلد بودن مبحث بر آن مسلط باشید، در زمان کمتر مطلب بیشتری را با کیفیت بالاتر ارائه خواهید داد. به نظر می رسد که بهتر است بر روی چند درس متمرکز شوید و در انها به تسلط برسید. کسانی که تعداد زیادی درس را تدریس می کنند معمولا نمی توانند بر همه ی آنها مسلط شوند.
در کلاسهای تدریس ریاضی مباحث را از دید شاگردتان دیده و به تناسب وضعیت تحصیلی او تدریس کنید. هر کدام از شاگردهای شما وضعیت متفاوتی از دیگر شاگردانتان دارد. در کلاس ریاضی در یکی دو جلسه اول با پرسش سوالهایی وضعیت ریاضی شاگردتان را ارزیابی کرده و به تناسب آن تدریس کنید. اگر شما خیلی عالی ریاضی را تدریس کنید ولی شاگردتان چیزی متوجه نشود فایده ای ندارد.
به منظور موفقیت در تدریس ریاضی، روش های مختلف جذب شاگرد را امتحان کنید. در کلاسهای تدریس خصوصی عالی عمل کنید و شاگردهایتان را حفظ کنید. پیگیر نتیجه گرفتن شاگردهایتان باشید و آنهای را پشتیبانی نمائید.
در نهایت، رمز موفقیت در تدریس ریاضی، موفقیت شاگردهای شما است. اگر بتوانید روندی را به شاگردهایتان ارائه دهید و به گونه ای ریاضی را به آنها یاد بدهید که موفق شوند و نتیجه بگیرند، بدون شک شما هم در تدریس ریاضی و کسب درامد بالا از آن موفق خواهید بود. اگر می خواهید در تدریس خصوصی ریاضی موفق تر عمل کنید و از کار تدریس ریاضی درامد بهتری بدست آورید موارد زیر را در نظر بگیرید.
1- برای جذب شاگرد بیشتر آگهی تدریس ریاضی خودتان را در همین سایت ثبت کنید. با درج آگهی تدریس ریاضی در ایران مدرس متقاضیان تدریس خصوصی با شما تماس خواهند گرفت و می توانید شاگرد جذب کنید.
2- برای افزایش بازدهی آگهی تدریس خودتان در همین سایت، آگهی خودتان را ویژه کنید. آگهی های ویژه مستلزم پرداخت هزینه است ولی در عوض همواره در صفحه اصلی سایت نمایش داده شده و بازدهی بالاتری دارند.

3- برای کسب موفقیت بالاتر در تدریس ریاضی و جذب شاگرد بیشتر آگهی تدریس خودتان را خوب و موثر بنویسید. برای مطالعه در زمینه نحوه درج آگهی تدریس موثر مقاله چگونه برای تدریس خصوصی تبلیغ کنیم را مطالعه نمائید.
4- برای جذب شاگرد بیشتر و افزایش تعداد شاگردها و گسترش کار شما در زمینه تدریس ریاضی در همین سایت برای دروس تدریسی خودتان جزوه ثبت نمائید. از طریق کنترل پنل می توانید جزوه خودتان را ثبت نمائید تا با اسم خودتان در همین سایت نمایش داده شود.
5- برای موفق شدن در زمینه اموزش و تدریس ریاضی، تسلط خودتان را بر مطالب تدریسی افزایش دهید. به صورت مداوم در حال آموزش باشید و خودتان بر دروس مسلط تر شوید تا کلاسهای شما پربارتر گردد.


موفقیت در تدریس ریاضی


iranmodares


عوامل موفقیت در تدریس ریاضی


به کار تدریس و تدریس خصوصی متعهد باشید. به گونه ای تدریس کنید که مطمئن باشید شاگرد یا شاگردهای شما نتیجه می گیرند. برنامه ریزی کنید و مشاوره بدهید. جدی باشید و در طول ترم از شاگردانتان کار بکشید. هر کاری که منجر به نتیجه گرفتن آنها می شود را انجام دهید.
6- کلاسهای ریاضی را متنوع برگزار کنید و حین تدریس تمرین و مثال هم حل نمائید. خیلی مهم است که کلاسهای شما جذاب باشد و کاری کنید که خسته کننده به نظر نرسد. به هر میزان مطالبی که ارائه می کنید مفید و موثر هم باشد ولی اگر یکنواخت ارائه شود و خسته کننده به نظر برسد در نهایت کلاسها نتیجه خوبی نخواهد داشت. تنوع دادن به مطالب ارائه شده می تواند کلاس را از حالت خسته کنندگی خارج کند.
7- در جلسات تدریس خصوصی حین تدریس سوال بپرسید و میزان یادگیری شاگردهایتان را چک کنید. سوال پرسیدن حین تدریس هم باعث می شود شاگردهایتان حواسشان به درس جمع تر باشد و هم چون خودشان درس را توضیح می دهند بیشتر با آن در گیر شده و بازدهی کلاس افزایش می یابد. نکته دیگر اینکه باعث می شود کلاس حالت متنوع تری به خودش بگیرد و شما هم به صورت دائم از میزان یادگیری شاگردهایتان ارزیابی داشته باشید. - مطالعه کنید:
روشهای نوین و الگوی موفق تدریس ریاضی
8- هر از چند گاهی خودکار را به خود شاگردتان بدهید تا تمرین یا مثالی را حل کند و میزان یادگیری را بررسی کنید. این روش هم مانند روش سوال پرسیدن می تواند هم به جذاب تر شدن کلاس و هم به افزایش بازدهی آن کمک کند. اگر کلا شما خودتان تمرین و مسئله حل کنید و فقط خودتان حرف بزنید و ... در نهایت هیچ دیدی نخواهید داشت که آیا شاگرد شما مطالب را یاد گرفته است یا نه. بعضا اجازه بدهید شاگرد شما خودش تمرین و مسئله حل کند.
9- اگر روشهای تدریس شما و نحوه تدریس موثر نبود روش خودتان را تغییر دهید. همین ارزیابی هایی که در بخش های قبل گفته شد می تواند راهنمای خوبی باشد برای اینکه آیا نحوه تدریس شما خوب و موثر است یا نه. اگر نتیجه خوب نبود و در وضعیت تحصیلی شاگردهای خودتان تغییری مشاهده نکردید  سعی کنید از روشهای جدیدی استفاده کنید و بهتر تدریس کنید. بیشتر تمرین و مسئله بدهید و روشهای بهتری را استفاده نمائید.
10- ارزیابی را به هر روش ممکن انجام دهید آن هم در طول ترم و نه در پایان جلسات تدریس. می توانید دو یا سه جلسه یک بار کوئیزی بگیرید. در ابتدای جلسه یک سوال به شاگردتان بدهید تا حل کند و نتیجه را با هم بررسی نمائید. البته جلسه قبل از آن باید گفته باشید که کدام مباحث را بخواند و کوئیز از کدام مبحث خواهد بود. ارزیابی خیلی مهم است. خصوصا اگر تعداد جلسات تدریس کافی باشد زمان و فرصت برای گرفتن کوئیز هم خواهید داشت.

با توجه به مطالب ارائه شده، برای داشتن عملکرد موفق در تدریس خصوصی ریاضیات و سایر دروس باید مجموعه عواملی را در نظر بگیرید. باید سعی کنید روشهای مختلف جذب شاگرد را امتحان کنید و خوب شاگرد جذب کنید. دروس تدریسی خودتان را با علاقه انتخاب نمائید و بر آنها مسلط شوید. پشتیبان و حامی شاگردهایتان باشید و آنها را خوب به نتیجه برسانید. در سایتهای تخصصی تدریس خصوصی مانند سایت (ایران مدرس) تبلیغات تدریس ثبت کنید و شاگردهای بیشتری جذب نمائید.

منبع: ایران مدرس (استفاده از مطالب با ذکر منبع و لینک به ایران مدرس مجاز است)

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.